Societatea ATOM Ploiesti vă invită sambata, 03 noiembrie, de la ora 11.00, la lansarea cartii “1965. Crima care a zguduit Ploiestiul”, autor Alin Tomozei, apăruta prina editura proprie a Societatii.
Invitați, alături de autor: Dorin Stanescu (istoric si vicepresedinte al Societatii Culturale ATOM Ploiesti), Alec Tomozei (director adjunct Consproiect S.A. Ploiesti, vicepresedinte al Societatii Culturale ATOM Ploiesti), Dan Gulea (scriitor), Victor Savulescu (fost primar al Municipiului Ploiesti, 1992-1996), Constantin Zanfir (director executiv al Upetrom 1 Mai S.A. Ploiesti).
Moderator: Claudius Dociu, jurnalist
Pe timpul evenimentului va fi prezentat un film documentar privind personalitatea inginerului Dimitrie Tomozei si istoria de ieri si de azi a uzinei 1 Mai.
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

“Cartea lui Alin Tomozei este , fără tăgadă, una dintre primele și cele mai relevante mărturii și analize a lumii ploieștene din primele două decenii de la instaurarea comunismului. Cititorul se va trezi pus în fața unei veritabile radiografii a ,,nașterii lumii noi” și va afla cum s-a edificat o întreprindere fanion a industriei constructoare de utilaj petrolier – Uzina 1 Mai care, timp de mai bine de patru decenii, a asigurat faima Românei și a orașului Ploiești în lume. Nu în ultimul rând, cartea este un document care clarifică, pe baza documentelor de la CNSAS, dispariția tragică a inginerului Dimitrie Tomozei, directorul Uzinei 1 Mai, asasinat de către Securitate. Așadar, vă invit să parcurgeți o inedită carte document despre crimele Securității de la Ploiești și dramele provocate de către această instituție de tristă amintire”.
(Dorin Stănescu, istoric)

Lansarea cărții “1965. Crima care a zguduit Ploieștiul”, autor Alin Tomozei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email