Lansare de carte „Traversând Ploieștii” – Volumul I  (apasă aici)

 

?????????? ?????????̆ „????” ??????̦?? are deosebita plăcere să vă ?????? la lansarea noului proiect editorial major pentru comunitatea ploieșteană, ??????? ? al Albumului documentar „Traversând Ploieștii”.
??????? ?????????? „????????̂?? ??????̦???” ???????? ????? ??? ?? ??? ?? ??????? ???????̆ ?̂? ? ?????? ? ????? ??? ?? ??????, ?? ????? ???? ?? ?????????? ??? ?? ?? ??????.
Structurată în 13 capitole, distribuite judicios de-a lungul a trei volume, totalizând aproximativ 1000 de pagini, cea mai nouă lucrare de sub egida ATOM, albumul „Traversând Ploieștii”, este concepută de inginer Alin Tomozei, Președintele Societății Culturale „ATOM” Ploiești.
Albumul se bazează pe mai mult de 3000 de fotografii din aproape 20 de arhive diferite, publice și private – dintre care peste 2100 de imagini din fototeca ATOM, legatara institutului de proiectare Consproiect, publicate acum în exclusivitate.
?????? ????? cuprinde primele cinci capitole, precedate de o introducere semnată de inginer Bogdan Mihail Dabija, fost director general al societății Consproiect în perioada anilor 1996-2014, un martor activ la transformările orașului de la sfârșitul secolului trecut, precum și de un scurt istoric al urbei, cu prezentarea evoluției așezării de-a lungul timpului.
Este o plimbare ce începe din Calea București, „poarta de intrare” a orașului, o plimbare pusă sub semnul mottoului „București, un oraș de la marginea Ploieștiului”; urmează Gara de Sud, „locul întâlnirilor și al despărțirilor”, apoi cartierele din proximitate – în zona de S-E, cu Sf. Pantelimon, cu Popa Radu și cu Abagiilor, iar în zona de S-V, cartierul lui Popa Trăsnea, pentru a încheia acest prim volum cu imagini din faimosul Bulevardul cu castani al urbei, trasat la finele secolului al XIX-lea.
????????????:
– Societatea Culturală „ATOM” Ploiești
?????????:
– Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești
– Revista ????????? a Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești
– ??????̦???.?? Vezi mai puţin
??????????? ?? ???? ??? ??̂???̆??̆, ?? ?????? ????, ?? ?? ??? ??:??, ?? ??????????? „???? ??????????????” ??? ??????̦??.
???????? ???? ??????̆, ?̂? ?????? ????????? ???????????.
Vă așteptăm cu drag!
LANSAREA ALBUMULUI „TRAVERSĂND PLOIEȘTII” – Vol. I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email