Lansare de carte „Traversând Ploieștii” – Volumul I  (apasă aici)

 

𝗦𝗼𝗰𝗶𝗲𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹𝗮̆ „𝗔𝗧𝗢𝗠” 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶 are deosebita plăcere să vă 𝐈𝐍𝐕𝐈𝐓𝐄 la lansarea noului proiect editorial major pentru comunitatea ploieșteană, 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐈 al Albumului documentar „Traversând Ploieștii”.
𝐀𝐥𝐛𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 „𝐓𝐫𝐚𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚̂𝐧𝐝 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢𝐢” 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐮𝐚𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝟑 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐦𝐞 𝐚 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐠𝐢𝐧𝐢, 𝐜𝐮 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐯𝐞.
Structurată în 13 capitole, distribuite judicios de-a lungul a trei volume, totalizând aproximativ 1000 de pagini, cea mai nouă lucrare de sub egida ATOM, albumul „Traversând Ploieștii”, este concepută de inginer Alin Tomozei, Președintele Societății Culturale „ATOM” Ploiești.
Albumul se bazează pe mai mult de 3000 de fotografii din aproape 20 de arhive diferite, publice și private – dintre care peste 2100 de imagini din fototeca ATOM, legatara institutului de proiectare Consproiect, publicate acum în exclusivitate.
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐦 cuprinde primele cinci capitole, precedate de o introducere semnată de inginer Bogdan Mihail Dabija, fost director general al societății Consproiect în perioada anilor 1996-2014, un martor activ la transformările orașului de la sfârșitul secolului trecut, precum și de un scurt istoric al urbei, cu prezentarea evoluției așezării de-a lungul timpului.
Este o plimbare ce începe din Calea București, „poarta de intrare” a orașului, o plimbare pusă sub semnul mottoului „București, un oraș de la marginea Ploieștiului”; urmează Gara de Sud, „locul întâlnirilor și al despărțirilor”, apoi cartierele din proximitate – în zona de S-E, cu Sf. Pantelimon, cu Popa Radu și cu Abagiilor, iar în zona de S-V, cartierul lui Popa Trăsnea, pentru a încheia acest prim volum cu imagini din faimosul Bulevardul cu castani al urbei, trasat la finele secolului al XIX-lea.
𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢:
– Societatea Culturală „ATOM” Ploiești
𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢:
– Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești
– Revista 𝘈𝘵𝘪𝘵𝘶𝘥𝘪𝘯𝘪 a Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești
– 𝔓𝔩𝔬𝔦𝔢𝔰̦𝔱𝔦𝔦.𝔯𝔬 Vezi mai puţin
𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟒 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟏:𝟑𝟎, 𝐥𝐚 𝐅𝐢𝐥𝐚𝐫𝐦𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 „𝐏𝐚𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢.
𝐈𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞.
Vă așteptăm cu drag!
LANSAREA ALBUMULUI „TRAVERSĂND PLOIEȘTII” – Vol. I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email