Societatea Culturală „ATOM” Ploiești are deosebita plăcere să vă 𝐈𝐍𝐕𝐈𝐓𝐄 la lansarea noului proiect editorial major pentru comunitatea ploieșteană, „𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐢𝐯𝐢𝐜 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐢̂𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 (𝟏𝟗𝟓𝟎-𝟏𝟗𝟗𝟎)”, autor Alec Tomozei.
Tema centrală a acestei lucrări o reprezintă Centrul Civic din Ploiești, privit ca nucleu și generator al identității urbane a orașului.
De-a lungul celor aproximativ 700 de pagini, structurate în 3 părți distincte și zece capitole, autorul prezintă premisele care au stat la baza marilor sistematizări asupra zonei centrale a orașului Ploiești realizate începând cu anii 1950, propunerile de sistematizare și proiectele realizate în perioada studiată, dar și viziunile de viitor, surprinse în lucrările cu propuneri de revitalizare a Centrului Civic, ale unor tineri arhitecți ploieșteni.
Lucrarea cuprinde proiecte elaborate de colectivele de proiectanți din cadrul fostului „Institut de Proiectări Prahova” (I.P.Ph.), cunoscut și ca „Direcția de Sistematizare, Arhitectură și Proiectare a Construcțiilor Ploiești” (D.S.A.P.C.) până la sfârșitul anilor 1960, iar după 1990 societatea Consproiect S.A., dar și mărturii, planuri, hărți, fotografii de epocă culese din arhivele Direcției Județene a Arhivelor Naționale Prahova, ale Primăriei Ploiești, ale societăţii culturale „ATOM” Ploiești, dar și a colaboratorilor volumului de față.
Și unde s-ar potrivi cel mai bine lansarea unui astfel de volum, cu și despre Ploieștiul vremurilor trecute, dacă nu în cadrul unui eveniment deosebit, Bienala de Arhitectură Oltenia-Muntenia BIOM24, la invitația Ordinului Arhitecților din România filiala Prahova prezidat de arhitect Alexandru Bondrea?
𝐋𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜 𝐢̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏𝟖 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟑:𝟓𝟎, 𝐢̂𝐧 𝐒𝐚𝐥𝐚 „𝐌𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐞” 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢.
Invitație la lansarea unui nou proiect editorial major: „𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐢𝐯𝐢𝐜 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐢̂𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 (𝟏𝟗𝟓𝟎-𝟏𝟗𝟗𝟎)”, autor Alec Tomozei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email