Societatea Culturală “ATOM” Ploieşti a fost înființată în anul 2018 cu scopul declarat de a fi o organizație care să sprijine și să contribuie prin activitatea sa la îmbunătățirea mediului cultural ploieștean, la crearea unui climat care să încurajeze spiritul participativ și implicarea citadinilor în viața urbei și, de asemenea, să fie un vector de cunoaștere a istoriei urbane a Ploieștiului. Inițiativa acestui proiect îi aparține inginerului Alin Tomozei, un om pasionat de trecutul orașului și interesat de încurajarea studierii istoriei locale, de sprijinirea tinerilor intelectuali ai orașului, al tuturor acelora care au sau vor avea un cuvânt de spus pe tărâmul cultural ploieștean, dar și de oferirea accesului publicului larg la informația de natură culturală privind orașul Ploiești și istoria sa.

          Principalele obiective pe termen lung ale Societății Culturale “ATOM” Ploieşti:

– Crearea unei baze de date și digitalizarea celor mai relevante și inedite fotografii ale Ploieștiului secolului al XX-lea (dintr-o colecţie de peste 10.000 de fotografii şi negative);

– Identificarea unor noi surse de informații privind istoria orașului Ploiești;

– Repunerea în circuitul memoriei colective a unor personalități marcante ale orașului;

– Publicarea la editura proprie a unor lucrări cu subiecte de istorie ploieșteană;

– Încurajarea și sprijinirea cercetătorilor istoriei și culturii locale;

– Crearea unui loc de întâlnire și a unor evenimente culturale care să aducă în același cadru pasionații de istorie locală și istoricii, critici literari, scriitorii ploieșteni.

          Proiectul Societatea Culturală ATOM Ploiești s-a născut și din sprijinul și colaborarea nemijlocită a membrilor săi fondatori, vicepreședinti ai Asociației, istoricul prof. dr. Dorin Stănescu și Alec Tomozei, director adjunct al Consproiect S.A., dar și al vechilor și mereu prezenților parteneri de trăiri ploieștene precum profesorul și apreciatul scriitor Dan Gulea.

 

Vezi Statutul Societății Culturale ATOM Ploiesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email