Teatrul Municipal Ploiești (ulterior: „Toma Caragiu”) a editat, în condițiile dificile ale sfârșitului de dictatură, în 1987 și 1988, două numere din publicația „Foaierul cu surprize”, coordonată de secretarul literar al timpului, Aurelia Revent, cu colaborarea lui N. Ioniță (pentru caricaturi), a lui Florin Andreescu (fotografie) și a cercului de enigmistică din Ploiești, pentru careurile și jocurile propuse – toate cu tematică teatral-ploieșteană.
Fiecare din cele două numere conține și alte colaborări prestigioase, precum cea a cronicarului teatral Gaby Michăilescu, care scrie despre Ploieștiul teatral (vă propunem aici fragmente din „Însemnările unui impresar”), inedite Nichita Stănescu sau Maria Tănase, totul într-un format de magazin cultural.
Cu atât mai notabilă performanța acestei publicații de 100 000 de exemplare, cu cât numele „celui mai iubit fiu al poporului” nu apare decât convențional, într-un mesaj din pagina a doua a celui de-al doilea număr și în niciun caz pe prima pagină, unde „stăpânește” Toma Caragiu (1987) sau o fotografie de grup cu Carmen Troncan, Camelia Maxim, Ecatrina Nazare și Dana Bolintineanu, Raluca Zamfirescu, Marinela Pătru (în nr. din 1988).

Care este primul spectacol de teatru pe care l-ați văzut la teatrul nostru?

Dacă e duminică, e teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email