„Casa de Cultură a Sindicatelor” a fost construită de T.C.M. Prahova (Trustul de Construcții și Montaj) între mai 1968 – mai 1972, după planurile arhitectului Gheorghe Dorin (Institutul de Proiectări București). Ea a găzduit numeroase întruniri politice sau culturale, simpozioane și conferințe, spectacole, patronează Ansamblul folcloric „Chindia”, Cenaclul Plastic „Pastel”, a activat Corala “Ioan Cristu Danielescu”, cercuri literare, de balet etc.
Este o construcție modernă, caracterizată prin simplitate și concepută pe orizontală; impresionează prin fațada vastă, toată de sticlă, despărţita printr-un rând de mari casete albe, în două registre inegale. În stânga, fațada se mărgineşte cu un mare zid alb, care se retrage curb și canelat, iar la dreapta cu două corpuri paralelipipedice suprapuse. Scările largi și copertina vastă de beton, ca și esplanada din față desăvârșesc ansamblul, astăzi în bună măsura estompat de clădirile mult mai înalte din jur.
Interiorul are două mari holuri, o elegantă sală de spectacole cu 600 de locuri, o sală de conferințe cu 200 de locuri, vestiare, sală de sport la subsol, săli pentru cercuri și formații, bibliotecă, hol pentru bar.
În 2017 s-au împlinit 45 de ani de la inaugurare.

Foto: 1978

„Casa de Cultură a Sindicatelor” – foto 1978

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email