Societatea Culturală „ATOM” Ploiești are deosebita plăcere să anunțe ieșirea de sub tipar al celui de-al doilea volum al trilogiei TRAVESÂND PLOIEȘTII, autor Alin Tomozei.
Foarte detaliat, cel de-al doilea volum cuprinde un singur capitol, din cele 14 ale trilogiei, CENTRUL, structura lucrării căpătând pregnanță prin permanentul joc trecut-prezent, cu fotografii începând din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Acest nou volum spune povestea unui oraș în devenire de-a lungul a peste un veac, veacul modernității noastre decisive, trecut și virtualitate deopotrivă, începând cu 1871, anul primei fotografii cunoscute a urbei, realizate de atelierul Kotecki & Rudniki din foișorul vechii primării.
Se poate astfel citi și vedea cum au fost construite primăriile (începând cu anul 1868), cum au fost edificate Halele, cum a fost reconfigurată întreaga zonă, dar și povestea Pieței Unirii, a Francezei, a Municipalității, Armoniei, a Lipscanilor, a Cavafilor (și străvechea să „arasta”, sediu de breslași), cu Basarabilor – labirintul ce dădea identitate orașului interbelic și imediat postbelic. Casa cu lebădă, cinema Progresul (fost Modern), casa Dobrică, casa Socolescu, teatrul de vară sunt doar câteva din reperele indimenticabile.
Ținând cont de situaţia actuală generată de pandemia Covid-19, ne vedem puși în neplăcuta situție de a nu putea organiza lansarea oficială a noului volum, lansare ce urma să se realizeze în parteneriat cu prietenii noștri de la Filarmonica „Paul Constantinescu”, Ploieștii.ro, sau revista „Atitudini” a Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești.
Cel de-al doilea volum, conținând un număr de aproximativ 430 de păgini și 1200 de fotografii, va putea fi achiziționat, de la jumătatea săptămânii vitoare, de la librăriile Cărturești și Humanitas sau prin comandă directă pe pagina de facebook a societăţii noastre.
Precomandă acum, pe pagina noastră de facebook sau prin sms la numerele de telefon 0733104814 sau 0723453184, şi beneficiezi de 20% reducere!
Aparitie editoriala – TRAVESÂND PLOIEȘTII, volumul 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email