Dragi prieteni,

          Societatea Culturală “ATOM” Ploieşti are deosebita plăcere să vă invite la prima sa lansare de carte, “1965. Crima care a zguduit Ploieştiul”, autor Alin Tomozei, un prim proiect demarat prin Asociaţia noastră şi susţinut de editura proprie, ATOM Ploieşti!
Un manuscris impresionant despre viaţa şi destinul tragic al directorului Uzinei „1 Mai” Dimitrie Tomozei, omorât de Securitate în seara zilei de 11 decembrie 1965 chiar în incinta acesteia, o mărturie pentru posteritate şi parte a unui gest reparatoriu început acum 2 ani de către Primăria Municipiului Ploieşti care i-a acordat post-mortem titlul de cetăţean de onoare al oraşului!
Povestea unei vieţi transformată într-o istorie despre lumea de ieri şi de azi, aşa cum foarte frumos a subliniat scriitorul Dan Gulea, în care un loc aparte o ocupă Uzina „1 Mai”, pe care inginerul Dimitrie Tomozei a iubit-o şi slujit-o cu întreaga sa fiinţă.
La eveniment vom avea invitaţi surpriză, dar şi alte elemente inedite, de mare interes, printre care un scurt film documentar (acum aflat în faza de montaj final) care, sperăm noi, va aduce o notă specială lansării. Evenimentul este planificat a avea loc la începutul lui noiembrie, prima sau a II-a sâmbătă din lună, într-o locație pe care o vom anunța cât de curând. În zilele următoare vom transmite datele oficiale despre lansarea volumului atât pe pagina de facebook cât şi pe site-ul asociaţiei,

Sperăm să fiţi alături de noi într-un număr cât mai mare!

Lansare de carte, “1965. Crima care a zguduit Ploieştiul”, autor Alin Tomozei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email