Bătrânul „Cinemascop”, sau „Cinema Patria” așa cum era cunoscut începând cu anii 1980, într-o perioadă când cinematografia era unul din puținele mijloace de divertisment ale românilor și implicit ale ploieștenilor.
Ultimul cinematograf ploieștean din rețeaua națională de film, după perioda post-decembristă, modernizat și dotat în anul 2011 cu sisteme performante de vizualizare 2D / 3D, sub noua denumire de „Cinema Premiera”, se vede abandonat din 2014 de RADEF România Film și lăsat într-o stare avansată de degradare și uitare.
ATOM consideră că este imperios necesar, ca singură soluție viabilă, preluarea de către municipalitate, în patrimoniu, a tuturor cinematografelor ploieștene disponibile și transformarea lor în centre multifuncționale sau centre culturale în care se vor putea proiecta atât filme, dar și piese de teatru, concerte sau conferinţe pe zona culturală.
Câți dintre dumneavoastră sunteți de acord cu propunerea noastră?

În fotografie o invitație la premiera filmului francez „Fantomas se dezlănțuie” („Fantômas se déchaîne”) având o distribuție de excepție cu actori ca și Jean Marais, Louis de Funés sau Mylène Demongeot.

Foto: 1966

1966 – Bătrânul „Cinemascop”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email