𝗔𝗰𝘁𝗿𝗶𝘁𝗮 𝗖𝗮𝗿𝗺𝗲𝗻 𝗧𝗔𝗡𝗔𝗦𝗘
Carmen Tănase s-a născut în 18 ianuarie 1961, la Ploiești, sub zodia Capricorn (cu ascendent în Leu). Carmen a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploiești și, între anii 1980-1984, pe cele ale Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, la clasa Olgăi Tudorache. A fost colegă de promoție cu Oana Pellea, Radu Duda (devenit între timp Alteță, principe de Hohenzollern-Veringen), Carmen Ciorcilă, Carmen Trocan, Bogdan Gheorghiu, Marina Procopie, Mihai Verbitchi, Adrian Păduraru, Dan Bădărau, etc. A rămas foarte atașată de profesoara sa din facultate, Olga Tudorache.
Intre 1984 si 1990, Carmen Tănase a fost actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, iar din 1990 este actrită la Teatrul Odeon, din București.
A fost căsătorită cu criticul de teatru Victor Parhon, care s-a stins din viață in anul 2000, după o boala grea. Din acest mariaj a rezultat un fiu, Tudor (n. 1989), care vrea să urmeze regia de film.
Carmen este o mare iubitoare de animale. A avut o cățelușă pe nume Pacina, la care a ținut în mod deosebit. In acest moment are trei caini (Brana – primită de la Oana Pellea, Bobiță, Ruti), trei pisici (Suspiria Thaisa Calvitia Nosferatu – o pisică egipteană, fără păr, Boxi si Acasha), o iguana si o broasca testoasa. Isi doreste sa poata intretine un adapost de animale.
Alaturi de Olga Tudorache, Gina Patrichi figureaza in fruntea listei actritelor preferate ale lui Carmen si dintre actori ii apreciaza foarte mult pe Anthony Quinn si pe Al Pacino. Scriitorul sau preferat este Gabriel Garcia Marquez, iar personajul de fictiune preferat: Donald Duck iar dintre personajele istorice, o fascineaza Cleopatra.
Carmen Tanase a intrat si in lumea telenovelelor. Ea a jucat in „Lacrimi de iubire”, „Iubire ca in filme”, insa rolul care a consacrat-o in televiziune este cel al „Flacarei Potcovaru” din „Inima de tigan”.
𝗨𝗿𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝘁̦𝗶 𝗲𝗽𝗶𝘀𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗖𝗫𝗜𝗜 𝗱𝗶𝗻 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟭𝟲.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟮
𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗡𝗔𝗟𝗜𝗧𝗔̆𝗧̦𝗜 𝗣𝗟𝗢𝗜𝗘𝗦̦𝗧𝗘𝗡𝗘 – 𝗘𝗣𝗜𝗦𝗢𝗗𝗨𝗟 𝗖𝗫𝗜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email