?????? ???? ?̦????̆????? (1847-?)
 
„???? ?̦????̆????? (n. 1847- .m.?), a fost mult timp magistrat, actualmente avocat. Fost locțiitor și prim ajutor de primar la Ploiești (aprilie 1897 – aprilie 1898). Membru al ordinelor Steaua României și Coroana României”.
?.?. ?????????, ??????????? ?????, 1866-1901. ????????? ?? ????????, ?????????, ??????? ?????, 1903.
Lângă fotografia fostului primar, avocat și ajutor de primar, vă prezentăm și casa în care a locuit în Ploiești, o frumoasă construcție de sfărșit de secol XIX, în stil eclectic francez, amplasată pe latura vestică a Bulevardului Republicii (fostă Calea Câmpinii / Regele Ferdinand I), spre intersecția cu strada Alexandru Odobescu. Se spune că bătrânul Ștefănescu, la dorința sa expresă, a fost înmormântat la umbra bătrânului arbore ce se vede în fotografie.
????????? ???̆????̆ ?̂? ?????????? ????̦???? ??????̦??, ?? ?????? ????????:
„Fost grefier al desființatei Curți de Casație dela Focșani, și fost locțiitor de prim ajutor de primar al orașului Ploești, Mitu Ștefănescu – fără a avea vreun titlu academic – întrecea în știință pe mulți din avocații contemporani.
S’a născut in Ploești la 1847.
Spirit logic, ascuțit, având o expunere clară, lină și sigură, – el era un excelent avocat. În afară de doctrină și de jurisprudență pe care și le asimilase perfect,- Mitu Ștefănescu avea un înăscut simț al dreptului.
Uimea prin·dexteritatea cu care mânuia codurile: civil și comercial, cu procedurile lor – făcând figură frumoasă la toate instanțele unde pleda, printre fruntașii barourilor din Ploești și din Capitală.
A făcut și politică. A fost în parlament – ca național-liberal – ales de colegiul II de Prahova.”
 
?????:
?.?. ?????????, ??????????? ?????, ????-????. ????????? ?? ????????, ?????????, ??????? ?????, ????.
?. ?????????? ????̦???? ??????̦?? ?? ?????? ????????, ??????? „?????? ????̂??????̆“, ???????̦??, ???? / ?.???.
 
????̆???̦? ???????? ????, ?????? ?????????? ?. ?????????, ??? ?? ????? ????.
???????????̆?̦? ??????̦???? – ???????? ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email