PROIECTE 2017


Sprijinirea apariției volumului „Orașul dispărut. Ploiești” – autor prof. Dan Gulea

           Societatea Culturală “ATOM” Ploieşti, prin membrii ei fondatori, a susținut si sprijinit apariția albumului „Orașul dispărut. Ploiești”, autor prof. Dan GULEA.

          Publicat sub sigla Editurii Ploiești-Mileniul III și tipărit la Karta-Graphic Ploiești, albumul este o lucrare amplă, ce conține peste 300 de fotografii din orașul de altădată, cu focalizare pe anii 1960-1970. Pornind de la un set de fotografii ale Fotocineclubului de la Casa de Cultură a Sindicatelor, ce ar fi fost aruncate pentru a face loc unor activități mai lucrative, autorul și-a continuat investigațiile și a completat cercetarea cu colecția Ioan Groșescu (director al CCS la începutul anilor 1970), precum și cu colecția Carol Nicolae Debie (aflată la sediul Societății Culturale Ploiești-Mileniul III, dar și la Direcția Județeană a Arhivelor Prahova). Cu ajutorul lui Dorin Stănescu, istoric și vicepreședinte al Societății Culturale ploiești-Mileniul III, investigațiile pentru conturarea unei epoci au ajuns la colecția Alin Tomozei (nepotul cunoscutului inginer și director al Uzinelor „1 Mai” , Dimitrie Tomozei, asasinat bestial de Securitate la jumătatea anilor 1960), care asigură o notă specială acestui album. Pentru a completa o temă și o epocă s-a făcut apel și la alte arhive, ce au furnizat diferite informații și imagini: Bogdan Ciupercă, A. Hoffmann, D.I. Topciu.

 

PROIECTE 2018


Prezentarea Societatii Culturale „ATOM” Ploiesti

          Societatea Culturală „ATOM” Ploieşti iși va prezenta într-un cadru oficial, activitatea sa privind îmbunătățirea mediului cultural ploieștean, invitați fiind personalități din diverse medii de activitate. 

 

Lansarea volumului „1965 – Crima care a zguduit Ploiestiul” 

          Prin acest volum se dorește repunerea in circuitul memoriei colective ploieștene a personalității celui care a fost inginer Dimitrie Tomozei, director general al Întreprinderii 1 Mai Ploiești, ucis mișelește de securitate chiar în incinta uzinei pe care o conducea.

2 thoughts on “PROIECTE

 • 16 March 2019 at 19:14
  Permalink

  De unde pot cumpara 1965Crima care a zguduit Ploiestiul?
  Astept un raspuns!
  Multumesc frumos,

  Robert Preda

  Reply
  • 18 March 2019 at 7:20
   Permalink

   Buna ziua,
   va asteptam in sediul Consproiect de pe strada Maramures nr. 12, Ploiesti.
   Va rugam totusi sa ne sunati inainte la numarul 0723453184.

   Toate cele bune.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email